Χαίρετε σε όλους σας. Ξεκινάω αυτό το blog γιατί ψάχνοντας τα περί υφασμάτινων πανών μπερδεύτηκα και είπα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με όποιον έχει απορίες, όπως εγώ. Όλα άρχισαν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο...

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Χωράει, δε χωράει...

Από την αρχή επέλεξα διαφορετικές μάρκες. Γιατί; Διότι η κόρη μου είναι ήδη 14,2 κιλά και δεν ξέρω τί θα της κάνει. Ποιά έχει την κατάλληλη κοψιά για τα μπουτάκια της και για το ύψος της.
Σχεδόν όλες οι all-in-one λένε ότι κάνουν από 7 Pounds (=3,18 κιλά) μέχρι 35+pounds (=15,91 κιλά). Όμως έχουν διαφορά. Βέβαια υπάρχουν και αυτές που έχουν νούμερα, και ίσως είναι καλύτερα για μικρά μωράκια και ...μεγάλα μικράκια...

Λοιπόν:
  • Η Bittitutto λέει ότι κάνει μέχρι τα 20 κιλά. (Ναι, καλά...). Η Bittitutto είναι η μόνη που τη σφίγγει τόσο πολύ στα μπουτάκια. Και της είναι κοντή. Αν και έχει φάρδος στη μέση. Έχει και ένα σύστημα για να σφίγγει η μέση πολύ χωρίς να φεύγουν οι άκρες όταν το μωράκι είναι πολύ μικρό και λεπτό.
  • Η Bumgenius Οrganic έχει φαρδιά μεσούλα με προοπτική για το μέλλον, όμως αν θέλω να την κλείσω στη μέση όσο πρέπει, τα μπουτάκια της μικρής μου θα γίνουν σαν σαρμαδάκια από το σφίξιμο. Και δεν είναι ιδιαίτερα χοντρούλικα... 
  • ImseVimse έχει συνολικά έξι μεγέθη, με το μικρότερο να είναι για βρεφάκια 3-6 κιλά και το μεγαλύτερο για μικρά πάνω από 13 κιλά. Εμείς έχουμε το τελευταίο και είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Δεν μπορώ να βρω τρόπο να το φορέσει η μικρούλα μου, με τίποτα! Αρά αν έχετε μικράκι 14,2 κιλών, πάρτε ένα νούμερο μικρότερο. Δε θα έχετε κανένα απολύτως πρόβλημα, πιστέψτε με.
  • Η Rumparooz έχει καλό μέγεθος επίσης. Με μικρή προοπτική για το μέλλον. Όμως, κατά τα λεγόμενά της, θα είναι αυτή που πιο καλά θα χωράει στο δεύτερο μωράκι μας (όταν έρθει η ώρα του...κάποτε...). Έχει τετραπλή σειρά από κάθετες σούστες (ρυθμίζουν το ύψος), ενώ οι άλλες πάνες έχουν τριπλή σειρά.
  • H ΤotsBots έχει καλό μέγεθος. Με ελαφριά προοπτική για το μέλλον.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι να διαλέξω και χρειάζομαι βοήθεια. Θέλω κατά το δυνατόν φυσικά υλικά - οργανικό βαμβάκι & κάνναβη & μάλλινα καλύμματα. Αν πάρω fitted πόσες θα χρειαστώ; 15 newborn, 15 small και μετά το επόμενο μέγεθος; Μήπως έτσι εκτοξέυεται το κόστος και πρέπει να σκεφτώ και κάποια prefolds ή θα είναι πολύ παίδεμα και μεγαλύτερος ο κίνδυνος διαρροών; Πόσα doublers θα είναι αρκετά;
Fitted & μάλλινο κάλυμμα σημαίνει τέτοιο όγκο που δε θα μπορώ να χρησιμοποίω τα αντίστοιχα με την ηλικία ρούχα;
Παραγγελνοντας από χώρες εκτός Ε.Ε. Να υπολογίζω και επιπλέον κόστος δασμών πέρα από τα έξοδα αποστολής;

Ευχαριστώ!

marigoula είπε...

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Αν το μωράκι σου δεν είναι πρώορο ή πολύ μικρούλι, δεν χρειάζεσαι και πολλές newborn, ότι και να διαλέξεις...

Θα πάρεις οπωσδήποτε μάλλινα βρακάκια, για αρχή 1-2 neborn και 1-2 small. Αυτά δεν τα πλένεις κάθε φορά, αλλά τα αφήνεις να στεγνώσουν (εκτός αν έχουν κακάκια....)
Δοκιμάζεις στο μωρό σου και μετά παίρνεις 2-3 ακόμη στο κατάλληλο νούμερο....


Νομίζω ότι για τα νεογέννητα καλύτερα να πάρεις Flat (ή prefold όπως τις λένε). Δηλαδή ένα κομμάτι τετράγωνο που το κλείνεις εσύ πάνω στο μωράκι. Προσαρμόζετε στο μέγεθος και βάζεις όσα θέλεις....
Και δε χρειάζεσαι επιπλέον doubler διότι χρησιμοποιείς από τα ίδια κομμάτια.
Νομίζω με 15-20 τέτοια θα είσαι μια χαρά.... Και σε μια ώρα δύσκολη χρησιμοποιείς και καμμιά πετσετούλα αν χρειαστεί!!! Θα χρειαστείς και ειδικές παραμάνες ή κλιπ: (http://www.nappinippas.co.uk/)

Και μετά θα δεις τι άλλο θα χρειαστείς...Και τι σε βολεύει...
Κι εγώ εδώ είμαι!
Για μεγαλύτερη απορροφητικότητα πάρε μπαμπού. Η κάνναβη από μόνη της είναι λίγο σκληρή... Και το βαμβάκι στεγνώνει πολύ δύσκολα στο πλύσιμο.... Κι έχει λιγότερη απορροφητικότητα. Κάνναβη και βαμβάκι μαζί, είναι καλύτερη ιδέα.

Και οι υφασμάτινες πάνες είναι εμπόριο, μη νομίζεις... Μην "ψαρώνεις" με όλα αυτά που πλασάρουν!

marigoula είπε...

Θα είναι λίγο φουσκωτό το αποτέλεσμα αλλά νομίζω δε θα έχεις πρόβλημα με κανένα ρουχαλάκι....

Όσες φορές παρήγγειλα από χώρες εκτός Ε.Ε. δασμούς δεν πλήρωσα....

Ανώνυμος είπε...

Το μπαμπού δεν είναι απόλυτα φυσικό γιατί στην επεξεργασία του χρησιμοποιούνται δίαφορα μη φυσικά υλικά για να φτάσει στο σημείο να γίνει ύφασμα -δε θυμάμαι αν το διάβασα εδώ ή αλλού- για την ώρα έχω πάθει υπερπληροφόρηση και είναι λίγο μπερδεμένα..

Να σου στείλω e-mail (που;) Με αυτά που μου άρεσαν να μου πεις τη γνώμη σου; Τώρα είμαι στον7ο και το μωράκι είναι 1.400 φαντάζομαι θα είναι -με το καλό- 3-3.500 όταν γεννηθεί. τα newborn είναι για 2 μήνες μέσο όρο; Τα prefolds είναι ασφαλή για τον απαλό τον πρώτο καιρό. Όπως καταλαβαίνεις έχω πολλές απορίες..
Σ´ ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!