Χαίρετε σε όλους σας. Ξεκινάω αυτό το blog γιατί ψάχνοντας τα περί υφασμάτινων πανών μπερδεύτηκα και είπα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με όποιον έχει απορίες, όπως εγώ. Όλα άρχισαν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο...

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

La culotte-couche Hamac... (πολύ μου αρέσουν τα γαλλικά!)


Γενικά, δε θέλω να περιγράφω τις πάνες μία-μία, εκτός από όσες έχουν κάτι διαφορετικό και με εντυπωσιάζουν.
Χθες, λοιπόν, πήρα την σούπερ έξτρα ιδιαίτερη γαλλική πάνα της Hamac κι επειδή είμαι ανυπόμονη, δεν περιμένω να τη δοκιμάσω για να σας γράψω για αυτή!
Το γαλλικό στυλ συνεχίζεται και μετά το youtube...



Περιγραφή της πάνας, από την εταιρεία:
HAMAC :   [ 'amak ]  n.f.   1/LITTER. Couche pour bébé, mi-jetable, mi-lavable ; une seconde peau ultra confortable, pratique, séchage rapide. 2/ TECH. Sous-vêtement pour bébé ; culotte avec une fonction de couche grâce à son Hamac technique ; fabriquée en France ; modèle breveté. 
3/ FIG. Une délicate attention pour tous les bébés.

Περιγραφή της πάνας από...εμένα:
Κανονικά, δεν είναι πάνα αλλά "σύστημα", καθώς πρόκειται για ένα εξωτερικό βρακάκι με μία θήκη για τα απορροφητικά πανάκια.... Προσοχή, δεν είναι pocket!
Φανταστείτε μία μεγάλη ... χούφτα (δε βρήκα πιο παραστατικό παράδειγμα) ανοιγμένη μέσα στο βρακάκι, όπου μπαίνουν τα απορροφητικά πανάκια! 


Κάθε συσκευασία (εδώ να δείτε στυλ!) περιέχει ένα βρακάκι, ένα διπλό απορροφητικό πανάκι πλενόμενο κι ένα σετ 2 απορροφητικών πανών, μίας χρήσης. Α, κι ένα liner!. 
Άρα, ή βάζεις το πλενόμενο πανάκι και το ξαναχρησιμοποιείς, ή βάζεις από τα άλλα και τα πετάς...
Το δε βρακάκι, αν δεν έχει πολλά κακαδάκια, το ξεπλένεις λίγο με νερό, το στεγνώνεις και το ξαναχρησιμοποιείς.


Υλικά:
-Το εξωτερικό βρακάκι είναι από microfibre Meryl®, ενώ η ... χούφτα είναι ουσιαστικά μία μεμβράνη πολυουρεθάνης. 

-Το πλενόμενο απορροφητικό πανάκι περιέχει 45% οργανικό βαμβάκι και 55% κάνναβη. Η άλλη πλευρά είναι από fleece. Κατασκευάζεται στη Γαλλία.
-Το μίας χρήσης πανάκι είναι 100% από cellulose και βιοδιασπάται. Δεν έχει χλωρίνη, δεν έχει gel, οι πρώτες ύλες παράγονται στη Γαλλία και το πανάκι, τελικά, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Oeko-Tex® Label 100Όλα τα υλικά είναι πιστοποιημένα κατά Oeko Tex 100 (δηλαδή έχουν ελεγχθεί για μια σειρά χημικών ενώσεων που είναι καρκινογόνες, αλλεργιογόνες ή απλά, ερεθιστικές). 

(Ξύπνησε ο χημικός μέσα μου! Αχ, πόσο συγκρατήθηκα για να μη γράψω αναλυτικά για όλες τις χημικές ενώσεις που ελέγχονται σύμφωνα με το παραπάνω πρότυπο. Μπορείτε όμως να τις βρείτε εδώ!)

2 σχόλια:

Χρύσα είπε...

Αν σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο σύστημα το προσφέρει και η Flip της Cottonbabies (http://www.cottonbabies.com/index.php?cPath=139).

Επειδή μου αρέσει και μένα η... ποικιλία, έχω πάρει δύο βρακάκια flip και 4 επιθέματα από οργανικό βαμβάκι. Πολύ οικονομικό σύστημα και πολύ απορροφητικό, εφάμιλλο για μένα των αγαπημένων μου Bumgenius organic. Τα βιοδιασπώμενα φύλλα μιας χρήσης ωστόσο δεν με ενθουσιάσαν. Τα βρήκα πολύ λεπτά και τοποθετούσα δύο κάθε φορά. Ελπίζω της Hamac να είναι καλύτερα.

marigoula είπε...

Η Flip, όπως και η αντίστοιχη της Bambinex, μοιάζουν με τις πάνες της Hamac, αλλά το πανάκι μπαίνει πάνω και κάτω, όχι και στα πλάγια. Πραγματικά η Hamac έχει μία χούφτα που πιάνει γύρω-γύρω το πανάκι...
Και το ύφασμα του εξωτερικού, είναι σαν μαγιό microfiber, λίγο πιο χοντρό... Έχει πολύ ενδιαφέρον
(καλή επιτυχία στο διαγωνισμό...)