Χαίρετε σε όλους σας. Ξεκινάω αυτό το blog γιατί ψάχνοντας τα περί υφασμάτινων πανών μπερδεύτηκα και είπα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με όποιον έχει απορίες, όπως εγώ. Όλα άρχισαν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο...

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Diapperleaks

To πρώτο πράγμα με το οποίο πρέπει να εξοικειωθείς στον κόσμο των υφασμάτινων πανών, είναι οι διαρροές. Συνηθισμένες, συχνές και αναπάντεχες... Όλοι προσπαθούν να βρουν τρόπους να τις ελαχιστοποιήσουν αλλά, νομίζω ότι πρώτα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι θα υπάρχουν κάπου-κάπου. Μήπως, όμως και με τις συμβατικές πάνες δεν υπήρχαν πάλι? Αραιότερα μεν, αλλά υπήρχαν δε.


Κανένας δεν μπορεί να σας δώσει μία συγκεκριμένη λύση. Η κάθε μανούλα και ο κάθε μπαμπουλάκος θα πρέπει μόνος του να βρει τί μπορεί να διορθώσει. 
Μάζεψα,λοιπόν, όσες συμβουλές αντιδιαρροϊκές μπόρεσα να βρω και σας τις παραθέτω:


1. Βεβαιωθείτε ότι η πάνα έχει το κατάλληλο μέγεθος. Για τις onesize, ρυθμίστε τις στο κατάλληλο μέγεθος. Να μπαίνει ένα δάχτυλο και στα μπουτάκια και στη μεσούλα. Να μη σφίγγει όμως πολύ και αφήνει έντονες κοκκινίλες!
(Κατά τη δοκιμή μη ξεγελαστείτε και αρχίστε να ρουφάτε τα μπουτάκια και την κοιλίτσα του μωρού σας... Η δουλειά είναι σοβαρή και απαιτεί προσήλωση στο σκοπό!)
2. Αλλάζετε πάνα κάθε 3-4 ώρες
3. Ειδικά το βράδυ, βάλτε επιπλέον απορροφητικά πανάκια.
4. Προσοχή στο πλύσιμο: ακολουθείται τις οδηγίες και μη βάζετε μαλακτικό Απορρυπαντικό μόνο όσο λένε οι οδηγίες χρήσης των υφασμάτινων πανών που έχετε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: