Χαίρετε σε όλους σας. Ξεκινάω αυτό το blog γιατί ψάχνοντας τα περί υφασμάτινων πανών μπερδεύτηκα και είπα να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με όποιον έχει απορίες, όπως εγώ. Όλα άρχισαν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο...

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τα λερωμένα τ' άπλυτα...

Είσαι έξω; Κουβαλάς μαζί σου ένα wetbag/meshbag
Είσαι σπίτι; Τα βάζεις μέσα στο pail liner/meshbag
Τί είναι αυτά τα αλαμπουρνέζικα;

Λοιπόν, σκοπός είναι να τα κλείσεις ερμητικά σε κάτι που να μη μυρίζει. Οι εταιρίες βγάζουν λεφτά από πολύ ωραία τέτοια σακουλάκια με υπέροχο design ασορτί με τις πάνες τους.
Φυσικά και αγόρασα ένα Itti Bitti luxury wetbag, μικρό (28x38 εκατοστά), για περίπου 4 πάνες. Για τις εξόδους μας! Πλένεται μαζί με τις πάνες.
(Σε μια ώρα δύσκολη και ένα polybag δεμένο μια χαρά κάνει τη δουλειά του).


Τελευταία έφτασε στα χέρια μου και ένα wetbag της ImseVimse με κορδόνια (45x35 εκατοστά). Αν και νόμιζα ότι το φερμουάρ θα κλείνει καλύτερα, η κατασκευή του είναι τέτοια που σφίγγοντας τα κορδόνια μένει σταθερά κλειστό και είναι πολύ βολικό καθώς χωράει 5-7 πάνες! Μόνο για το σπίτι, όμως. Δεν βολεέυι για βόλτες καθώς δεν κλείνει ερμητικά.

Όσο για το σπίτι, θέλει ένα κουβαδάκι που να κλείνει (όχι απαραίτητα πολύ καλά). Πουλάνε και διχτάκια ειδικά, για να βάζεις μέσα τις πάνες και μετά όλο μαζί στο πλυντήριο.
Μπορείς επίσης να βάλεις και νερό με σόδα στο κουβαδάκι. Αυτό δεν το δοκίμασα. Και δεν νομίζω να το δοκιμάσω. Τί θα κάνω το νερό μετά;.

Η εμπειρία μου λέει ότι αν κλείσεις καλά την πάνα και την αφήσεις σε μία λεκάνη, κουβά, υφασμάτινο σάκο, πιατέλα (!!! τόσο όμορφες που είναι....χμ...) στο μπαλκόνι, μετά από 2 μέρες δεν μυρίζει τίποτα. 


Βέβαια, η περαιτέρω εμπειρία μου λέει ότι καλό είναι, αφού θα λερώσεις που θα λερώσεις τα χέρια σου, να βγάλεις όλα τα πανάκια και να αφήσεις την πάνα ανοιχτή, ώστε να αδειάσεις το δοχείο αποθήκευσης κατευθείαν στο πλυντήριο. (Πάει η ιδέα της πιατέλας στο μπαλκόνι... Κρίμα...). Για αυτό και χρειάζεται κουβάς ή ειδικός σάκος (με PUL) για να μη στάξει τίποτα. Στον κουβά μπορείτε να κολλήστε στο καπάκι ένα παλιό σφουγγαράκι πούδρας και να στάζετε λίγα αιθέρια έλαια, για να μη σας μυρίζει και πολύ. Ο σάκος βολεύει καλύτερα γιατί πλένεται στο πλυντήριο μαζί με τις πάνες.

Διευκρίνηση: Πρώτα πετάμε το χαρτάκι στη λεκάνη ή στα σκουπίδια μας, μετά ξεπλένουμε με το "τηλέφωνο" του μπάνιου τα εναπομείναντα ...χοντρά... και μετά βγάζουμε τα πανάκια. Όταν βελτιστοποιήσω αυτό το κομμάτι, θα επανέλθω.
Κι άλλη διευκρίνηση: Τα...προϊόντα, εντός  της πάνας, όταν προέρχονται από μητρικό γάλα, διαλύονται εντελώς στο πλυντήριο. Άρα ούτε ξέπλυμα ούτε τίποτα για τις μανούλες που θηλάζουν αποκλειστικά και κουράζονται, ούτως ή άλλως!

Δεν υπάρχουν σχόλια: